2008. szeptember 25., csütörtök

BBC- GAZDASÁGI HÍR 2008.09.25

USA Wall Street óvadékot egyeztet-kint

Egy vezető amerikai szenátor azt mondja, hogy mindkét párt kongresszusban megállapodást egy 700 milliárd dolláros (£380bn) óvadék körvonalával ért el-terven, hogy felélesszék a pénzügyi szektort, kívül.
Christopher Dodd demokrata szenátor azt mondta, hogy alapvető megállapodást egy csomag elveivel értek el, bár nem adott részleteket.
Azt mondta, hogy a kongresszus a következő néhány napon cselekedhetne hogy fogadjon el egy számlát a témán.
A tervvel az van célba véve, hogy segít cégeket pénzelni, offload a behajthatatlan követelésük, ami elindított egy globális hitelválságot.
Most arra számítunk, hogy nekünk lesz egy olyan tervünk, ami átadhatja a House-nak, szorosnak a Szenátust és megjelölhet az elnök, Robert Bennett szenátor, mondta törvényhozókkal való találkozások után csütörtökön Utah.
A csomag részletei nem azonnal voltak elérhetőek de várt tartalmazni határokat a végrehajtó hatalmak fizetségén és az elnézéskövetelményeket is.
A hírek elérik elnökként, akit George W Bushnak beállítanak hogy találkozzon mindkét elnökjelölttel, John McCainnel és Barack Obamával, hogy megvitassák az óvadékot-kint és hogyan élesszük fel a gazdaságot.
Az etalon, Dow Jones, az index élesen emelkedett Dodd szenátor megjegyzésein miközben 11,128.7-be adott hozzá 3 százalékot.
Aggodalmak
Az óvadék-kint, tett haladó utolsó hét, politikusokkal volt tüzetes vizsgálat alatt mindkét oldalon ideges az alkuról, amit túl gyorsan átnyomnak.
A különös aggodalom volt a kérdésen lévő cégek főnökeiért járó fizetség kérdése olyan jól, mint a terv költsége miatti aggodalmak az amerikai adófizetőnek.
De mindkettő US Federal Reserve fej Ben Bernanke és George W Bush amerikai elnök alku nélkül figyelmeztették azt, ez okozna egy jelentős készlet-hátat a gazdaságba egy egész. -írja a BBC

Nincsenek megjegyzések: