2009. január 22., csütörtök

10 %-al csökken a gáz a briteknél


Brit Gas azt mondta ma, hogy ez a jövő hónapban 10 százalék által fog lakó gázárakat vágni miközben reményeket gyújt fel, hogy a lépés el fog mondani másik szállítókra gyakorolt nyomást követésöltönynek.

A vállalat, a legnagyobb gázszállító az Angliába lakó piac, mondott a lépés 7.5m háztartásoknak kedvezne és átlagban megmentené £84 a háztartási gáz csipkelődik. A vágás nem fog vevőkre hatni megszilárdult-alkukat osztályoz vagy azok kik vesznek elektromosságot brit Gasból csak.

, Bár néhány megfigyelő leírta a lépést szívesen látott első lépésként ott csalódás, ami a vállalatnak volt, nem tűnt el tovább a tolató utolsó nyár 35 százalékos emelkedésében gázszámlákban, melyik maga múlt januárban követett egy 15 százalékos növekedést.

Phil Bentley, brit Gas ügyvezető igazgató, nagykereskedelmet mondott a gázárak majdnem tavaly megkettőződtek és a piac nagyon illékony volt. Gázhónapokat veszünk, mielőtt azt használják, úgyhogy arról tudunk meggyőződni, hogy nekünk mindig a vevőinknek elég van, és megvédhetjük őket a nagykereskedelmi árak hirtelen emelkedéseitől, mondta.

Bentley azt mondta, hogy a vállalat megértette, hogy az energiaszámlák vevőknek képviseltek egy jelentős költséget. Ez az árleszállítás menni fog valami út adag irányába a vevők vezetik a költségvetéseiket és tovább gondoskodunk róluk mi tudunk, amikor tudunk.

Brit Gas javaslatokat utasított vissza a vállalat versenytársai közül néhányból, akit az árleszállítás egyszerűen képviselt, egy fogás-lépés hosszában. Ez azt mondta, hogy brit Gas nem vágott elektromossági árakat, mert a nagykereskedelmi árak lassabban estek és ez tavaly a gázáraknál kevesebb által növelt villanyszámlákat.

Scott Byrom, hasznosságok menedzser árösszehasonlításnál honlap Moneysupermarket, mondott a lépés egy a helyes irányban levő lépés és az volt, amiket brit Gas dobott a védőkesztyű hosszában a másik nagy szállítóknak. De összeadott: Amíg számla-fizetőket érintenek, egy 10 százalékos csepp keveset tesz hogy kárpótoljon a 2008-as rekordárnövekedésekért, és sok fogyasztó fogja remélni, hogy további vágások lesznek a horizonton.

Anne Robinson, a fogyasztói politika igazgatója összehasonlításszolgáltatásnál, amit uSwitch, mondott a brit Gas közlemény versengő szállítóktól indítaná el az árközlemények egy szélrohamát. Mondta: Az, amit a mai lépés elmond nekünk, az, hogy szállítók érzik nagyon óvatosnak magukat és az energiaárleszállítások valószínűleg túl kicsik és túl későiek hogy a fogyasztóknak segítsenek az e téli üzemanyagszámlákban. Ebben az évben lesz egy kicsi mártás, de a teljes irányzat a háztartási energiaárakban fent van.- írja a Guardian

Nincsenek megjegyzések: