2008. augusztus 24., vasárnap

A játékoknak vége - BBC magyarul

Peking búcsút int az olimpiától

Az olimpiai játékok egy ragyogó szertartással véget értek Peking madárfészek stadiomban.
A látványos tűzijátékok lerúgták az eljárásokat, amíg egy szépen koreografált kidoboló és táncoló kijelző visszahívta a megnyitó ünnepséget.
Ez egy ünnepibb ügy volt, ahogy a túláradó sportolók, táncosok és zenészek bejutottak a pártszellembe.
Az olimpiai zászlót röviden szervezőkkel adták át Boris Johnson Londoni polgármesternek .A visszaszámlálás 2012-ig kezdődött, és a szervezők tudni fogják, hogy nekik van egy nagy alkujuk hogy éljenek, akár Kínával vendégül látni a legjobbak közül az egyiket történelemben és színpadi előadásban szervezte játékokat a legemlékezetesebb megnyitás egy része és záró szertartások, amiket valaha láttak.
Peking a modern 29. olimpiai játékáról való drámai búcsú, amit egy nagyszerű tűzijátékkal elbújtattak út alá, melyik gyorsan a tánc egy bámulatos kijelzőjébe való segued* és kidoboló.
Skót kerékpáros Chris Hoy, aki követelt három aranyérmet Pekingben, a 205 zászlóbirtokosként Team GB-nak vitte a zászlót, a több ezer sportolónak vezette az utat.
Liu Qi-ból való beszédek után, a Pekingi Szervező Bizottság elnöke, és Jacques Rogge NOB elnök, kijelentették hogy a pekingki játékoknak vége.
Kína színre vitte az olimpiai játékokat egy háttér ellen, amit uraltak szennyezéstől való félelmek, az aggodalmak biztonság fölött és a tiltakozások az emberi jogairól felvesznek.

De a sporttett fénypontokkal, köztük a Michael Phelps úszással, volt lebilincselő egy felvesz nyolc aranyérmet és Jamaica Usain Boltját miközben tör három világcsúcsot a három aranyba vezető útján.
Odajöttünk 16 napnak a végéhez, amit örökre szeretni fogunk, mondta Rogge.
Az új csillagok megszülettek és előző játékból való csillagok voltak, akik tovább hökkentenek meg minket.
Megosztottuk az örömeiket és a könnyeiket és csodáltuk a képességeiket, és régóta emlékezni fogunk a teljesítményeikre itt.
Ezek egy igazán kivételes játékok voltak.

Boris Johnson Londoni polgármester 2012 előtt fogadta el a zászlótA brit zászlót felemelték és isten Save a királynőnek, akit Johnson előtt a kórus által énekeltek, átadták a Guo Jinlongból, Peking őrnagyából való, olimpiai zászlót és Rogge-ot.
Ez Londoni szervezőknek harangozta be egy nyolc perces rész kezdését hogy ajánljon egy ízt, az 2012-es játékok, egy piros Londoni busz megérkezett a stadionba.
Hoy, aki városi úrként fel volt öltöztetve, és brit kerékpárosokat párosít Victoria Pendleton és Jamie Staff kerékpárokon kísérték a buszt a táncosok egy színtársulata mentén miközben ernyőket tartottak.
Leona Lewis énekes és Jimmy Page korábbi Led Zeppelin gitáros felszínre kerültek a buszként, ami átváltozott egy fűvel borított karnevállá, lebeg, és a pár egyesült Whole Lotta Love egy előadásáért.
És a legnagyobb főszerep jött, amikor David Beckham korábbi Manchester United csillag és angliai kapitány megérkeztek hogy rúgjanak meg egy labdarúgást a sportolók tömegébe.
Az olimpiai lángot akkor eloltották a figyelem előtt, amit elmozdítottak egy memóriatoronyba a stadion központjában.
Placido Domingo és kínai szoprán Song Zuying Legendary Spanish tenor erőket csatlakoztatott hogy énekeljen, amíg Jackie Chan Hollywood színész később csatlakozott a táncosok és énekesek egy tömegéhez egy záró számért.
A sporttettnek végül a nap folyamán korábban véget vetettek Franciaország embereivel, akik aranyat követelnek a kézilabda döntőjében.
Ez volt a 302 és utolsó aranyérem hogy ítéljék oda, és ökölvívásban, kosárlabdában, röplabdában és vízipólóban követte a vasárnapi döntőket, amíg Kenya Sammy Wanjiruja nyerte az emberek maratonját. - írja a brit köztelevízió.

Nincsenek megjegyzések: