2008. december 23., kedd

A világcsúcson csak egy nő volt - Bild

Németország , Angela Merkel megtudja nyugtatni a világot ?

Angela Merkel úgy tűnt, hogy bebizonyítja, hogy Németország nem éppen volt egy ember világa azáltal, hogy Chancellor lett, - de a csúcstalálkozója osztani a pénzügyi krízis belőle és 31 emberből állt!
Válság Németországban

A nők hiánya az vasárnap találkozni a Chancellerynél Berlinben különösen furcsa volt, tekintve, hogy az embereknél több nő van (41.9 millió-40.2 millió) élet Németországban.

A kormányszóvivő, Ulrich Wilhelm, egyetértett azzal, hogy a helyzet egy probléma volt. Elmondta BILDnak: Ez sajnos az ügy, hogy nők nincsenek azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek, társaságoknak és unióknak a tetőjénél, amiket meghívtak. Ennek a következő néhány évben változnia kell majd.

De az érve nem elégítette ki Gertrud Hohler professzort (67): Természetesen vannak olyan hozzáértő nők, akik vasárnap hasznosak lettek volna. De Angela Merkelt nem késztetik arra, hogy másik nőket hívjon meg.


Pénzügyi krízis-csúcs
Németország Chancellorje Angela Merkel (CDU)
1 a 32-höz

A magas-tisztelt professzornak volt egy tiszta magyarázata azzal kapcsolatban, hogy az miért valószínűleg nem fog örömöt okozni az embereknek: Egyetlen functionarieseket* hívnak meg ilyen dolgokra. Nők vagy nem megszállott emberekként betöltött státusszal és azért vagy kevésbé valószínű ilyen pozíciókat tartani. Nőkre hat a válság egyformán de egyetlen embereknek engedik meg, hogy váltsák az ötleteiket.

Azok a Notable German üzleti nők, akik eltűntek voltak a beszélgetésekről, tartalmazták Beatrice Weder di Mauro gazdasági professzort (43), ki dolgozott a World Banknek korábban és most Economic Experts német Counciljának tagje.

Szintén hiányzik volt Margret Suckale (52), ki van az igazgatótanácson Deutsche Bahn (német Railways) és felelős a vezetők fizetéseiben bekövetkező változásokért, és Dr. Renate Kocher (56), Németország vezet pollster, ki vesz részt Németország vezető vállalatai közül soknak a tanácsában (Allianz, BASF). Alig bárki tudja szintén, ahogy teszi azt, milyen németek gondolkodnak.

Ezek a nők miért jelen nem voltak?

Prof. Hohler összeadott: Van néhány nagyon hozzáértő nő. Valakinek éppen meg kell hívnia őket.- írja a Bild , német bulvárlap


Nincsenek megjegyzések: