2008. december 26., péntek

India nem tanácsolja a Pakinsztánba való utazást-BBC

Indiaiak, akiket figyelmeztettek, hogy kerüljék el Pakisztánt

Bomb blast in Lahore, 24 Dec
A figyelmeztetés következik egy bombarobbanás után Lahore pakisztáni városában

India Pakisztánba való utazás ellen tanácsolta az állampolgárait, ahogy a feszültség az elmúlt havi halálos támadások után folytatódik Mumbaiban.

India külügyminisztériuma azt mondta, hogy az utazás nem biztonságos volt jelentések után indiaiakat vettek őrizetbe miközben pakisztáni városokban követtek legutóbbi bombatámadásokat.

A pakisztáni hivatalnokok azt mondják, hogy a feszültség az jelentette, hogy harcosok és átcsoportosító kelet ellen kell csökkenteni hadműveleteket.

A támadások több Mumbaiban levő cél ellen 170-nél többet hagytak el emberek halott.

Indiai felelősségek a harci csoportok alapoztak Pakisztánban a támadásokért. Ők és Pakisztán kormánya tagadnak bármilyen belekeveredést.

Átcsoportosítás

Az indiai külügyminisztérium-nyilatkozat legutóbbi bombázásokat követ Lahore és Multan pakisztáni városaiban.

Egy nőt öltek meg és négy ember, akit szerdán megsebesítettek Lahore-ban.

Pakistani soldier, 27 November, 2008, in Bajaur
Pakisztán harcosok ellen függeszt fel néhány hadseregbeli operációt

A médiajelentések azt mondták, hogy sok indiait őrizetbe vettek, bár ezt hivatalosan nem erősítették meg.

Vishnu Prakash indiai külügyminisztérium-szóvivő azt mondta Delhiben, hogy olyan jelentések, amikkel az indiaiakat vádolták, terroristák voltak.

Az indiai állampolgárok azért tanácsoltak, hogy nekik nem biztonságos volna utazniuk vagy Pakisztánban lenniük.

Korábban a pakisztáni hivatalnokok azt mondták, hogy néhány bejelentetlen változást csináltak a csapatok bevetésében, miután az indiai sugarak december 12-én pakisztáni légteret szegtek meg.

Légi csapások harcosok ellen a nyugtalan Swatben és Bajaurban régiókat csökkentettek a légierő egy részeként, amit át kellett csoportosítani az ország keleti határának, mondta Asif Farooqinak, a BBC Urdu szolgáltatás Islamabad központú tudósítójának, egy vezető pakisztáni katonai hivatalnok.

India által voltak a lehetséges sebészi csapások jelentései Lashkar főhadiszállásán és táborain-e-Taiba, az a harci csoport, akit India okol a Mumbai miatt, támad.

Pakisztán száma csoportosul átcsoportosított nem erősítették meg de a média mondást jelent Controlból a sor megosztott Kashmirt és Kasur és Sialkot városait megerősítik.

A pakisztáni hadsereg harcosok ellen halasztott el egy közelgő őrölt operációt a Khyberben törzsi régió.

A harcosok alapoztak Khyberben megsemmisített dozens teherautók, amik az elmúlt néhány hét folyamán Nato csapatoknak visznek ellátásokat Afganisztánban.

A BBC Barbara Plettje Islamabadban azt mondja, hogy mindkét ország hangsúlyozta, hogy nem akarnak háborút de készen állnak arra, hogy megvédjék magukat ha provokált.-írja a BBC

Nincsenek megjegyzések: