2009. január 23., péntek

Anglia recesszióban- BBC

Anglia recesszióban ahogy a gazdaság csúszik- BBC

A High Street
A sivár kiskereskedelmi eladások és gyorsuló munkanélküliség sújtották az Angliát

Az Anglia 1991 óta először van recesszióban most, hivatalos kormányzati alak megerősített.

Bruttó hazai termék-fennsík 1.5 százalék által az utolsó három 2008-as hónapban egy az előző negyedben levő 0.6 százalékos csepp után.

Az jelenti azt egy recesszió széles körben elfogadott definíciója - az eső gazdasági növekedés két egymást követő negyede - találkoztak.

Ez képviseli a legnagyobb negyedet--1980 óta hanyatlást negyedel, és egy 1.8 százalék egy évvel ezelőtt ugyanarra a negyedre esik.

Az rosszabbul-mint-a várt összehúzódás font sterlinget küldött egy 24 éves mélypontnak a dollár ellen egy fonttal, ami 1.355 dollárt vesz.

Időközben a FTSE 100 index majdnem 2 százalékot vágott ki 4,000 pont alatt.

Széles bázisú hanyatlás

A STATISZTIKAI HIVATAL gondolta az Office-ból (ONS), mutatott az a gyártás csinálta a legnagyobb hozzájárulást a lassításhoz miközben 4.6 százalék által húzódott össze a remények ellenére, hogy a gyenge font exportőröknek segítene.

A mezőgazdaság kivételével a gazdaság minden eleme az előző három hónaptól összement, az ONS hozzáadott.

Az esés GDP-ben kissé meredekebb volt mint a legtöbb elemző várandós volt, mondta a BBC közgazdasági szerkesztője, Stephanie Flanders.

Ezek az alakok felvetik, hogy azt nem fogja tenni karácsony, mondta.

A hanyatlás széles bázisú volt a közgazdasági szerkesztőnk összeadott miközben azt mondta, hogy a sivár gyártó adat befejezte ennek a bármilyen kilátását, ami egy olyan értelmiségi recesszió, ami nagyrészt gyártók elől menekülne el.

Szomorú kommentár

Chancellor Alistair Darling azt mondta, hogy az alakok aláhúzták azoknak a kihívásoknak a skáláját, amikkel a kormány szembenézett.

Ez családoknak lesz egy nehéz év az Angliában. Nekünk a cél egy értelmével hozzá kell fognunk a problémához, mondta.

Országok a gömbön keresztül néztek szembe recesszióval, összeadott miközben azt mondta, hogy a válságot jobban és gyorsan meg tudják oldani, ha a másik kormányok szintén azon voltak, hogy serkentsék a gazdaságaikat.


George Osborne árnyékkancellár azzal vádolta a kormányt, hogy képtelen volt, hogy otthon bizalmat parancsoljon, vagy külföldön.

Munkanélküliemelkedéssel gyorsabb mint bárhol máskülönben, és üzletek miközben mindennap bezárulnak, ezek az alakok mélyen aggasztóak, mondta.

Nehéz látni, hogy hogyan fogjuk kapni azt a bizalmat egy olyan miniszterelnökkel, aki mindenki mást okol a rendetlenség miatt, mi bent vagyunk és hulladékok vagyunk hogy ismerjük el, hogy bármennyi téved.

És Vince Cable szabaddemokrata pénzügyminisztériumi szóvivő azt mondta, hogy a helyzet nagyon komoly volt.

Ez egy a Labour kormánynak évtizedéről szóló szomorú magyarázat, akiben sikeres voltak miközben termelték annak a fellendülés-mellszobor-ciklusnak egy majdnem pontos másolatát, ami nekünk volt a Conservatives alatt.

Zord

Az, ami a pénzügyi szektorban bekövetkező válságként kezdődött, tovább fertőzi meg a szélesebb gazdaságot.

A munkanélküliség 1.92 millió emberrel élesen gyorsul most munkanélküli, a lakáspiac továbbra is szigorúan lehangolt és a kiskereskedelmi eladások gyengék.

Bár a decemberi kiskereskedelmi alakok jobbak voltak mint várt, miközben 1.6 százalék által nő, ezt hajtotta nehéz ár-leszámítolás és elővigyázatosan kezelni kellene az ONS mondott.

Jól vagyunk a pénzügyi krízisbe de a gazdasági válság csak éppen kezdődik
Graham Leach
Főnök közgazdász
Az igazgatók intézete

Nehéz látni, hogy a dolgoknak miért kellene javulniuk a belátható jövőben, mondta Andrew Smith, fő közgazdász KPMG-nél.

Neil Mackinnon, fő közgazdász ECU Groupnál, mondta a GDP-t az alakok zordak voltak és aláhúzták a recesszió mélységét.

A gyógyulás zöld lövései nincsenek, nincs az alagút végénél levő fény, tette hozzá.

Az átlagos visszaesés az Angliában 1955 óta háromnegyedért tartott, de az elmúlt két recesszió ötért tartott.

Valójában, sok előrejelző hidd azt, hogy egy recesszió 2010-be feszülhetne ki és legyél olyan szigorú az 1990-es évek eleje.

Az Angliai gazdaság egy olyan hosszú hideg tél felé tartott, ami valószínűleg nem ért véget 2010 tavasza előtt, mondta Graeme Leach, fő közgazdász az igazgatók Institute-jánál.

A vita a recesszió hosszáról és mélységéről rendkívül összetett és ennél a színpadnál az ember nem tud dogmatikus lenni az eredményről, mondta.

A legújabb recesszió elkezd nézni ahogy ha ez lenni több kedvel az 1980-as évek mint az 1990-es évek elveszett output tekintetében. Jól vagyunk a pénzügyi krízisbe de a gazdasági válság csak éppen kezdődik.

Megromló kép

GDP a nemzeti jövedelem a leg használt indikátora.

Négy vezető közgazdász elmondta a BBC Robert Pestonjének, hogy milyen jeleket fognak keresni hogy jelezzék azt, az legrosszabbul van több mint.

Ez megpróbálja mérni a jövedelmeknek az összegét, amiket megkapott a különféle gazdagság,-a gazdaság megalkotó szektorai, gyártásról és kiskereskedelemből mezőgazdaságba és szolgáltató iparokba.

A konszenzus 2009-en keresztül jósolt ahogy egy egész van most GDP egy 2.1 százalékos hanyatlásáért.

Ahogy nemrég decemberként, az előrejelzés volt egy 1.5 százalékos cseppért.

Ez kihangsúlyozza a gyorsan megromló gazdasági képet legutóbbi hetek fölött, amik alatt az Anglia legismertebb magas utcai kiskereskedői közül sok, mint például Woolworths és Zavvi, ment be adminisztrációba.

Ahogy jóval a mélypontjaként a dollár ellen a font lerogyott az euró ellen és sok elemző hisz, az az egyenlőség most elkerülhetetlen.

Nemzetközi befektetőkről mondják azt, hogy rúgás-kezdés-kölcsönzésre veszítenek el bizalmat az Angliai gazdaságban és a kormány kísérleteiben a bankoktól.

A hivatalos kormányzati előrejelzés támogatja a gazdaságot hogy 0.75 százalék között menjen össze, és 2009-ben 1.25 százalékos, bár a Chancellor Alistair Darling mutatta, hogy felül fogja vizsgálni ezt az alakot a Budgetban.

Injekció

Az erőfeszítések, hogy megakadályozzák, hogy a recesszió mélyüljön, elterjedtek voltak, bár a kritikusok azt mondják, hogy nem mentek elég messze.

A Bank of England erőszakosan 1.5 százalékra vágott kamatlábakat - az volt a szándéka, hogy hajtson le a kölcsönzés költségén és azon, hogy hozzáférési hitelbe tegyék azt könnyűbbé fogyasztókért és üzletekért.

Mindazonáltal a bankok vonakodóak voltak kölcsönadni eléggé egy jelentős bankokba való £37bn injekció ellenére és egy terv, hogy kockázatos kölcsönökön ajánljanak fel biztosítást bankoknak feltételezhető veszteségek ellen.

Egy ideiglenes vágás hozzáadottérték-adóban (ÁFA), 17.5 százalékról 15 százalékra, volt egy kísérlet, hogy a fogyasztókat biztassák, hogy lendítsék fel a kiskereskedelmi szektort és szélesebb gazdaságot és költsék őket.- írja a BBC, a brit köztelevízió

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

na végre anglia is megszívta.