2009. január 2., péntek

A gázvita és Anglia

Az orosz gázvita Angliai vevőkre kerülhet

A gázvita fűtő számlákban töri össze a csökkenés reményeit

A mély vágások reményei brit otthonokról szóló fűtési számlákban azelőtt a tél kint van elpárolgott tegnappal később Oroszország állítólagos fizetési hátralék fölött zárta el a gázellátást szomszédos Ukrajnába miközben az ellátások biztonsága miatti aggodalmat emelt fel Európán keresztül.

Azok a csővezetékek, amik tegnap az európai unió gázszükségeinek és politikusainak egyötödéről ukrajnai szállítást kereszteznek a kontinensen keresztül, arra ösztönözték a két oldalt, hogy oldja meg a vitájukat ahogy gyorsan lehetséges.

Arra ösztönözzük mindkét pártot, hogy kezelje ezt kereskedelmi dologként és keressen megállapodást tárgyaláson keresztül, mondta Britannia Departmentje Energy. Minden létező elkötelezettséget az ellátás és tranzit iránt tisztelni kell, mondta a cseh helyettes miniszterelnök, Alexandr Vondra, az órák a köztársaság után átvették a hatalmat az EU elnökség fölött.

Ukrajna azt mondta, hogy ez nem fog orosz gázt eltorlaszolni, ami másik országokba fér be, és az energiacégek Németországban, Franciaországban, Romániában és Ausztriában azt mondták tegnap, hogy nem tapasztaltak semmilyen vátozást ellátásban.

Egy hasonló vita két évvel ezelőtt másik országokba végződött egy eséssel ellátásban egy sortért korabeli de orosz exportmonopólium, amit Gazprom mondott, ez európai vevőknek növelt outputot Ukrajnán túl hogy gondoskodjon róla, hogy ez nem történik megint.

Sok ipari virrasztó érintett, hogy a heves vita Ukrajna gázszámla hátralékáról hatni fog a tranzitcsővezetékalkuknak az újratárgyalására, amik létfontosságúak Európa energiabiztonsága szempontjából.

Egy jól elhelyezett szabályozó forrás mondta azt, hogy arra számított, hogy Ukrajna fejlődései hatalmas hatással vannak a rövidtávú gázárakra, amikor a kereskedők ma reggel visszatérnek az íróasztalaikhoz. Joe Malinowski, az árösszehasonlítás alapítója honlap TheEnergyShop.com, hozzátette, hogy a bizonytalanság, amit létrehozott az ukrajnai patthelyzet, sok brit energiaszállítót fog elhagyni vonakodó elkövetni jelentős a miniszterek és üzemanyagszegénységi kortesek nyomása az ellenére háztartási számlákban vág.

Ha én szállító volnék, tovább egy kicsit nézni akarnám a helyzetet. Nem akarnék túl gyorsan túl mélyen vágni azután kelleni bemenni ellentétbe, ha a nagykereskedelmi árak ugranának.

Több szállítócég ismerte el, hogy a háztartási energiaárak, amiket a múlt nyáron beállítottak, legutóbbi hónapokban voltak eleső nagykereskedelmi árakkal rendelkező beigazításból drámaian. Odaígérték azt, az ellentmondásnak ki kellene tartania, árakat fognak vágni, amik legkésőbb a tavaszig egyet értenek. Ukrajna fejlődései előtt az elemzők előre jelezték, hogy átlagos számlákat fognak vágni 10 százalék és 20 százalék között.

De tegnap éjszaka néhány szállító azt mondta bizalmasan, hogy az Angliát gázellátás fölött kaphatná rajta a bizonytalanság egy kitartó időszaka, mert a tárolóinfrastruktúrája annál kevésbé sok másik országok. Britannia elég tárolt hogy 80 nappal összehasonlítva csúcstéli gázigényekkel 15 napra találkozzon Franciaországban.

A kormányzati hivatalnokok tegnap éjszaka javaslatokat bocsátottak el az Angliai ellátási láncra hathatna a sor Ukrajna és Oroszország között. Nekünk különböző forrásaink a gázellátásra, ami azt jelenti, hogy mi nem vagyunk bízóak semmilyen egyetlen szállítón, vannak, mondta egy szóvivő Energy Departmentjének. Az Anglia 2 százaléknál kevesebbet importál a gáza Oroszországból tehát ezzel kapcsolatban a vitával kapcsolatban nem számítanak arra, hogy Angliai ellátásokra van hatással.

A gyorsan kimerítő Északi-tengeri gázmezők elhagyták Britanniát bízó a gázkövetelményei 40 százalékáért való importokon az elmúlt év - egy arány arra számította, hogy 2009-en keresztül 50 százalékra emelkedik.

Amikor a gáztárgyalások elértek egy 2006-os hasonló zsákutcát, Oroszország ellátási vágása csökkentett szállításokkal végződött Európába és az illékony nagykereskedelmi árak egy rövid időszakába. A dokumentumok, amiket szereztek Information Act Freedomjén keresztül, megmutatták 2006-ban, hogy az ipari titkárt, Alan Johnsont, nyolcszor eligazították az energiabiztonság ellen irányuló származó fenyegetéseken.- írja az angol baloldali Guardian

Nincsenek megjegyzések: