2009. január 8., csütörtök

Németország és a gázhelyzet

Németország más energiahordozót használna

FRANKFURT, (Reuters) - Németország követelmény a nukleáris fázisa terven kívül az e heti orosz gázellátásként a válság kihangsúlyozta egy az energiaopciói közül mindegyikre vetett friss pillantás szükségességét, mondják az elemzők.
A friss kétségek az erős energiapartnere megbízhatósága, Oroszország fölött, kényszeríteni fogják Európa legnagyobb gazdaságát, hogy megpróbálja csökkenteni a jövőbeli tartózkodását az Oroszország és Ukrajna közötti szóváltásokban tranzitok fölött, amik európai ellátásba okoznak megszakításokat.
Német döntési gyártóknak, akik hűséges energiapartnerek általában Oroszországba, kell több független forgatókönyvet, köztük a tervek egy ismételt megfontolását, bemutatniuk, hogy atomreaktorokat csukjon be.
Ez valóban nagyon ésszerű volna hogy engedje meg a nukleáris növényeknek, hogy tovább fussanak, mint Németország kilépési programja alatt, mondta Manuel Frondel az Essen központú RWI intézet.
A Németország 17 reaktorával kapcsolatos nyolc éves öreg nukleáris visszavonásprogram 2021-ig törvényben burkolt és csak kilenc hónappal egy szövetségi választás előtt van a szavazók széles támogatása.
Nukleáris egyharmadot adja minden hatalom nemzedék és 11.5 százalék elsődleges energia de van diliorvos miatt nullába ellenfelekként idézz biztonságot és hulladékkérdéseket.
Ez baseloadnak* vagy 24 órás ellátásnak hatalommal fog ártani, melyik nukleáris nyújt 45 százalékot, amíg gáztüzelésű hatalomgenerációs gyártmányok gazdasági értelem csak drága főműsoridőórákért.
Németország ragaszkodott az atomenergiával az alacsony költsége és környezeti érdemei ellenére, - - ezzel szembeni, hűséges ellenkezéséhez kibocsát gyakorlatilag széndioxid, - - a szándékosan kockáztató elszigetelés.
A nukleáris összeköttetés a gázhoz közvetett. Oroszország szállítja több mint 40 százalék német gázt, aminek csak 10 százaléka hatalomnemzedékbe, amíg minden gáz felét arra használják, hogy otthon melegszik.
De annak a kilátása, hogy ipar vagy háztartások külső megszakítás, - - amik miatt, energiát hiányoltak, valóság lett délkeleti Európában, amíg a német gázleltárak fogyasztókat védenek -- ezen a héten refocused*energia-prioritásai vannak.
A tény van mi egy ipari országok vagyunk és nem tudunk megbízni szintén sokkal dumálj vagy iparért, vagy a fűtésért, mondta Roland Schmied, az ipari energiafelhasználók VIK előcsarnokának a szóvivője.
ÉRVEK NUKLEÁRIS
A nukleáris ipar jó pillanatként látja ezt hogy nyújtson támogatást az érveivel. A szeptemberi szövetségi választás egy győzelemmel végződhetne a konzervatívoknak, akik atomenergiát támogatnak és át akarják címezni a nukleáris kérdést.
A gázról szóló indítványok lehetséges jövőbeli baseload*hatalom-ellátóként az aktuális tranzitválság fényében úgy hangzottak, mint puszta gúnyolódás, mondta Walter Hohlefelder elnök.
Németországnak ragadnia kellene a kijáratához az atomenergia békés használatáról a kockázat egy biztonságos áramellátásért elkerülhetetlenül emelkedni fog, mondta egy nyilatkozatban csütörtökön.
Érvek másik nyilvánvaló alternatívák a gázra, szénre és megújítható energiákra, mint például a szél mellett, vagy nap, szintén az iparági élként soványodik a határaik irányába.
Ami a szenet illet, ami nyújtja a német hatalom felét, az országnak engedelmeskednie kell az elmúlt havi európai uniós döntésnek, ami kényszeríti az üzemeltetőket, hogy drágán fizessenek minden tonna nehéz szénkibocsátásért szénről, ami 2013 után ég. Az be fogja horpasztani a szén versenyképességét.
Miközben szállítják hét százalék elsődleges energiát, megújítható üzemeltetők látják a befektetési terveiket, amiket megfékeztek a hitelben, létező növényekért való nagylelkű támogatások ellenére ropogni.
Minden energiával, ami kockázatokat és határokat visel el, a hálót hajítani kell szélesebb mivel az új csatornáknak és fogyasztásnak le kell menniük, vitatta Berthold Hannest, egy partnert, a Bain & Company tanácsadásnál.
A válság mutatja a tett szükségességét a gázellátási oldalon. Nekünk az ellátási utak egy változatosságára és a cseppfolyósított földgáz több használatára van szükségünk (LNG), mondta.
A keresleti oldalon örökre van egy szükség energiamenedzsment -- energiamegtakarítások, több hatékonyság, jobb szigetelés elnevezni de néhány.
Ott van szintén lakik hogy még több létező energiamegtakarítási programoknak nyújtott kormányzati támogatást is gyűjt be, melyikek kárpótolnak fogyasztókat optimalizálásért övék az energia kezelése, mondta Holger Krawinkel, energiaszakértő fogyasztói előcsarnoknál VZBV.
A kölcsönökről vagy a másik támogatásokról szól a fajta adókedvezményben. Tízmilliárd euróra szükség van.
Szintén azt mondta, hogy több meleget a hatalomgenerációs eljárásból kell elvezetni közvetlenül sűrűn benépesített területekben levő vevőknek.-írja a Guardian

Nincsenek megjegyzések: