2009. február 5., csütörtök

Anglia és Irán

Az angliai kultúrtest iráni munkát állít le

Iranian girls hold up certificates from a British Council reading programme (British Council handout)
Több ezer részt vett a britben, amit Council 2008-ban programoz Teheránban

A brit Council azt mondja, hogy ez felfüggesztett minden operációt Teheránban, miután személyzeti tageket félemlítettek meg az iráni hatóságok.

Irán vízumokat tagadott, mivel bármilyen brit személyzet és minden helyi alkalmazott lemondtak miután az elnök irodájába hivattak, mondja a tanács.

A tanács, ami kulturális és nevelési nyakkendőket léptet elő, azt mondja, hogy a nyomás ellepte a tevékenységeit.

Egy iráni követségi szóvivő Londonban azt mondta, hogy vizsgálni fogja a jelentést.

Szándékos tett

Brit személyzet nem volt a tanácsnál, mióta Teherán abbahagyta két évvel ezelőtt vízumokat adás meg, mondta a BBC News honlapnak a tanács London központú vezérigazgatója, Martin Davidson,.

Martin Davidson azt mondta, hogy Irán által nagyon bosszús volt a lépés miatt

Az decemberben az elnök iráni Office-ának hagyta a 16 helyi alkalmazottját, akinek a legnagyobb részét beidézték, ahol nekik megparancsolták, hogy köszönjenek le a pozícióikból, mondta Mr Davidson.

Ez egy olyan nagyon szándékos tett volt, ami lényegében nekünk lehetetlenné tette azt hogy működjön ott, tette hozzá.

December folyamán korábban két iráni személyzeti tagnek voltak az útleveleik, amiket elkoboztak amíg megpróbálták otthagyni az országot, hogy részt vegyen egy találkozón.

Ezek a tettek az iráni hatóságok által elfogadhatatlanok, mondta Mr Davidson. Őket pressurise-ba* tervezik a személyzetünk a tömítés tiszta szándékával a kulturális és nevelési munkánk az országban.

A szervezet azt mondta, hogy az operációk csak folytatódni fognak, amikor az alkalmazottak képesek, hogy kívül vezessék a munkájukat megfélemlítéstől vagy zaklatástól való félelem.

Nincsenek nyertesek

Az elnöknek a kormánya, akivel szemben Mahmoud Ahmadinejad nagyon bizalmatlan volt, külföldi kulturális hatások, a BBC Teheráni mondásokban Jon Leyne.

Ez kritizálta a BBC új perzsa tévészolgáltatását, kizárt brit tudósítóit és nemrég tagadott vízumát egy amerikai tollaslabdacsapatba.

BRIT TANÁCS
Kulturális nyakkendőket léptet elő az Anglia között és másik országok
Államháztartási szerv, ami működik a kar hosszánál a kormányról
Cselekvő alak többen 100-nál országok
Egy 22 éves távollét után 2001-ben munkát folytatott Iránban


Az ok része júniusban újraválasztásért lehet Mr Ahmadinejad futások előtti idegesség, mondja a tudósítónk.

A brit Council azt mondja, hogy körülbelül 13,000 iráni részt vett a programjaiban Teheránban tavaly melyik tartalmazott angol leckéket és egyetemet és kutatótársulásokat.

A tanács iráni partnereit szintén utasították, hogy állítsák le a munkájukat vagy csökkentsék őt a szervezettel, mondta Mr Davison.

Nyertesek nincsenek itt, mondta. A személyzetünk Iránban elvesztette a munkáikat, az iráni partnereinknek elveszett alkalmaik van arra, hogy az Angliával dolgozzanak, és az Iránban levő fiatal emberek és az Anglia elvesztették az esélyt, hogy olyan kapcsolatokat építsenek, amik tarthatnak, egy élet.

Mr Davidson azt mondja, hogy vannak különféle iráni kulturális központok az Angliában, amik szolgálnak egy hasonló célt, a brit Councilnak Teheránban.

A végeredmény az, hogy lelkesek, hogy nekik kapcsolatuk van, de nem állnak készen arra, hogy legyen egy kétirányú utcájuk, mondja.

Mr Davidson azt mondja, hogy reméli, hogy találkozik az iráni hatalmakkal, hogy kiszámoljanak egy megállapodást hogy munkát folytassanak.

Megjegyzés nem volt még iráni hivatalnokokról.- írja a BBC

Nincsenek megjegyzések: