2009. március 31., kedd

BBC Bajnairól, mint miniszterelnök

A magyarországi pártok miniszterelnökként támogatják Bajnait

Bajnai Gordon , Magyarország új miniszterelnöke (30 March 2009)
Gordon Bajnai azt mondta, hogy a kabinetje minisztereket fog tartalmazni minden oldalról
Magyarország korábbi fiatal koalíciós partner, a szabaddemokrata, végül jóváhagyta az uralkodó szocialisták jelöltjét hogy váltsa fel Ferenc Gyurcsany miniszterelnököt.
Gordon Bajnai takarékos miniszternek, egy el nem kötelezett technokratának, most vasárnap hivatalosan jelöltnek kell lennie a pozícióért a szocialisták pártkonferenciájánál.
A szabaddemokraták korábban visszautasítottak legalább négy másik szocialista jelöltet.
Gyurcsany bejelentette ebben a hónapban, hogy le fog mondani miközben azt mondja, hogy magát akadálynak találta hogy reformokat mozdítson elő.
Szintén lemondott a szocialista párt vezetésről annak ellenére, hogy elsöprő támogatást nyert hogy folytassa. Egy pótlást meg fognak választani a pártkonferenciánál.
Gyurcsany egy szóvivője azt mondta, hogy politikában akar maradni, és az a jövőbeli szerepe számítani fog a szocialista munkatársaira.

Nincs idő, hogy veszendőbemenjenek
A szabaddemokraták döntése, akinek a szavazatai április óta fenntartották a kisebbségi kormányt hogy támogassák a szocialisták kinevezését, Bajnai a politikai zár egy heténél követett többet.
Miután Gyurcsany bejelentette a szándékát, hogy március 21-én lemondjon, több másik jelöltet kényszerítettek, hogy visszavonuljon vagy képtelen volt hogy elegendő támogatást nyerjen.

Magyarország sújtsa az államadóság Minden hét veszendőbement... az országba nem tudott kerülni több száz milliárd [ forintok] és tíz több ezer munka
Bajnai Gordon beszéde magyar miniszterelnökségért
A szabaddemokraták igazgatótanácsa meg fogja kérni a nemzeti tanácsot, hogy támogassa Bajnait és a programját, hogy tudjon miniszterelnökké válni, mondta hétfőn Fodor Gábor pártelnök.
Gyurcsányt hivatalosan április 14-én egy úgynevezett konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatos parlamenti szavazatok után fogják felváltani.
Az eljárás egy korai választás szükségessége nélkül számításba veszi a miniszterelnök egy változását, melyik a fő ellenzéki konzervatív, Fidesz párt akar.
Egy sajtótájékoztatónál, Mr Bajnai azt mondta, hogy a kormánya képzett minisztereket fog tartalmazni a politikai spektrum mindkét oldaláról és csak járható lesz, amíg ez parlamentben parancsolt egy abszolút többséget.
Hungarians wait to change money (6 March 2009)
Magyarokat sebezték meg adósságok, amiket svájci frankokban és eurókban halmoztak fel
Magyarországot fenyegeti a gazdasági válság. Ez szintén azt jelenti, hogy annak, Magyarországnak idő van, mondta.
Minden héten veszendőbement... az országba nem tudott kerülni több száz milliárd [ forintok] és tíz több ezer munka.
Magyarországnak, akinek a gazdaságával kapcsolatban arra számítanak, hogy ebben az évben legalább 3.5 százalék által hanyatlik, szüksége volt egy 25.1 milliárd dolláros (£17.7bn) IMF által vezetett mentőcsomag tavaly késik összeomlást elkerülni. A munkanélküliség legutóbbi hónapokban emelkedett 9.1 százalékra.
Bajnai azt mondta, hogy a gyors és hihető reformok befektetőbizalmat Magyarország iránt tudnak helyreállítani és pályán tudják visszatenni az országot csatlakozó az euró.
Ha nem cselekszünk azonnal és drasztikusan, azután nem tudunk nagyobb bajt elhárítani, összeadott.
A program implementációja fájni fog, ez soktól fog áldozatokat követelni... ez hatni fog minden családra és minden magyarra de ennek eredményei lesznek.- írja a BBC

Nincsenek megjegyzések: