2009. április 3., péntek

Obama az Al-Kaida-ról

Obamát aláhúzza az al-Kaida fenyegetés

Barack Obama: Ez egy közös probléma és igényel közös erőfeszítés
Barack Obama elnök ösztönözte a Nato erőforrások jobb használatát Afganisztánban miközben azt mondta, hogy al-Kaida egy Európa ellen irányuló nagyobb fenyegetés, mint az USA-ba.
Beszélő egy Nato csúcs előtt co-vendégül látott Franciaország és Németország által azt mondta, hogy az USA látni akart egy erősebb Európát.
Mindazonáltal, Nato főtitkára azt mondta, hogy a tagok vonakodóak lesznek, hogy több csapatot fognak küldeni, ha Afganisztán átvett egy új törvényt látott ahogy megszegő a nők jogai.
Egy hatalmas francia-német biztonsági operáció a csúcs helyében van.
A két napos csúcs megjelöli Nato 60 évfordulóját.
Beszélgetések után Nicolas Sarkozy francia elnökkel pénteken Obama azt mondta, hogy megvitatták Afganisztánt.
Ez nem éppen több erőforrás egy dolga, de valójában használó az erőforrások mi, mondta Obama.
US soldiers in Afghanistan
Az USA a nemzetközi csapatok nagyobb hozzájárulója messze Afganisztánban
Köszönte Franciaországnak azt, hogy vezetés tisztelte Afganisztánt.
Franciaország felismeri, hogy ott lenni al-Kaida, hogy olyan biztos helyeket működtessen, amiket arra használhatnak, hogy támadásokat indítsanak el, egy fenyegetés, ami nem igazságos az Egyesült Államokkal de Európával.
Valójában ez valószínűleg valószínűbb, hogy al-Kaida képes volna, hogy elindítson egy komoly terrorista támadást Európában mint az Egyesült Államokban közelség miatt.
Ez nem egy amerikai küldetés, ez egy Nato küldetés, ez egy nemzetközi küldetés.
Nukleáris-szabad cél
Időközben Gordon Brown Angliai miniszterelnök ajánlotta a brit csapatoknak egy ideiglenes növekedését, akik szolgálnak Afganisztánban.
Az Angliának jelenleg van 8,300 katonája az országban, a második legnagyobb nemzetközi kontingens csoportosul az USA-n kívül.
Amerikai katonák Afganisztánban
OBAMA'S TENGERENTÚLI LÁTOGATÁS
Április 3-a: Obama találkozik Sarkozyvel Franciaországban és Merkelben Németországban
Április 4-e: A vezetők keresztülsétálnak a Rhine-on és tartják North Atlantic Councilt miközben találkoznak Strasbourgban
Április 5-e: Obama Prágában US-EU csúcsért
6-7 április: Obama meglátogatja Törökországot
A szélesebb védelem kérdésén, mondta Mr Obama: Szeretnénk látni Európát sokkal több robusztus képessége lenni.
Összeadott: Mi úgy látszunk, hogy Európával rendelkező partnerek vagyunk, és a tehetségesebb ők vagy védekezően, az több együtt tudunk cselekedni azokon a megosztott kihívásokon, amikkel szembenézünk.
Franciaország az elmúlt hónapban bejelentette, hogy azt teljesen újra fogják integrálni Natóba. Évtizedeken keresztül ez nem volt a szövetség katonai parancsának tagja.
Később Obama elnök azt mondta egy közönségnek Strasbourgban, hogy az, az USA és Európa, megengedte a szövetségnek, hogy legutóbbi években sodródjon.
Azt mondta, hogy az USA arrogáns és elutasító volt a szövetségesei irányába, amíg ott ravasz volt Americanism-ellenes Európában. Azt mondta, hogy ezeknek a hozzáállásoknak változniuk kellett.
Ezen a héten odajöttem Európához hogy újítsam meg a társulásunkat, - egy, amiben Amerika hallgat és a barátainkból és szövetségeseinkből tanul. De az, hogy a barátaink és szövetségeseink hol viselik el a részüket, a teher, mondta.


Mr Obama szintén atomfegyverek nélkül jelentette be egy világ egy hosszú távú célját, és azt mondta, hogy vasárnap körvonalazni fogja a non-proliferációs javaslata részleteit egy beszédben Prágában.
A Cold Warral egyenletes most több mint, az atomfegyverek terjesztése vagy a nukleáris anyag lopása bármilyen város kiirtásához vezethetne a bolygón, mondta.
Mr Obama áttért Baden-Badenre Németországban, ahol találkozott Chancellor Angela Merkellel.
A vezetés a két országunkból kritikus lesz találkozó Nato jövőbeli kihívásaiban, mondta egy közös sajtótájékoztatónál Mrs Merkellel.
Új vezető
Korábban Jaap de Hoop Scheffer Nato főtitkár azt mondta, hogy nehéz lehetne az európai országokat rábeszélni, hogy adjanak többet Afganisztánban egy olyan megtervezett afgán törvény miatt, ami egyebek között házasságon belül jóváhagy nemi erőszakot.

A NATO: PILLANATOKAT ÉKEL KI
Blokkszovjet-bővítésre alapított 1949-et nagyrészt Európába
Huszonhat tagállam, aki megesküszik, hogy megvédi egymást
Katonailag az USA által uralkodott
1995-ös első alkalomért cselekedett nem tagállamban - Bosznia megvalósító katonai szempontjai békítenek meg összhangot
2003-ban először működtette külső Európát - Afganisztánban

Elmondta a BBC-nek: Hogyan tudom megvédeni ezt, és a britek hogyan tudják megvédeni ezt, amikor a fiúink és lányaink az egyetemes értékek védelmében meghalnak ott, és itt van egy törvény az alapvetően emberi jogokat szeg meg.
Francia rendőrség tartott többet 100-nál még mindig a 300 ember, akit csütörtökön letartóztattak, mikor a leplezett tiltakozók autóbusz váróhelyeket és megégett szemetesvödröket törtek össze.
Néhány, amire 25,000 francia rendőrséget beállítanak, tiltakozásokat jár be melyik tudna vonz tíz több ezer tüntető.
Több száz német katona van két helyszínnél, ahol aktivistákra számítanak.
Kehl és Baden-Baden német városai szintén Nato eseményeket látnak vendégül, mivel a szövetség 60-évforduló csúcs.
A beszélgetéseknél szövetséges vezetőkkel kapcsolatban számítanak arra, hogy Oroszországgal kapcsolatokat fontolnak meg és esetleg bejelentenek egy új főtitkárt.
Az aktuális főtitkár July végén lemond. Anders Fogh Rasmussen dán miniszterelnököt a esélyesnek tartják hogy helyettesítsen.- írja a brit köztelevízió

Nincsenek megjegyzések: