2009. március 21., szombat

Magyarország akadálya - BBC

"Akadály" Magyarország miniszterelnök lemondása

Gyurcsány Ferenc, Magyarország miniszterelnöke
Gyurcsanynak hétfőn értesítenie kell a parlamentet.
Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök azt mondja, hogy pihenőt fog tartani, ahogy a kormánya népszerűsége lezuhan a globális pénzügyi krízis közepette.
A szocialista vezető, hatalomban van 2004 óta, mondta a pártkongresszuson , hogy magát akadálynak találta,ezért gazdasági és társadalmi reformokat mozdítson elő.
Ő hétfőn hivatalosan értesíti a parlamentet.
Rosszul ütött a globális hitelválság által Magyarország megkapott egy 25.1 milliárd dolláros (£17bn) IMF által vezetett kölcsön az elmúlt év októberében.
Hallom, hogy én vagyok az az együttműködés elé gördített akadály, amit változásokért igényeltek, támogatok egy stabil kormányozó többséget és az ellenzék felelős viselkedését, Reuters hírügynökség által idézett mondatok szombaton.
Remélem, hogy ez erre van, az, hogy ez vagyis csak én vagyok az akadály, mert ha annyira, azután most kiküszöbölöm ezt az akadályt.
Javaslom alakítsunk egy új kormányt egy új miniszterelnök alatt.
Gyurcsány nem nevezett meg semmilyen lehetséges utódot.
Ő 2006-ban újraválasztották, az első magyar miniszterelnök az 1989-es kommunizmus vége óta , hogy kétszer hatalomba kapaszkodjon.
De zavargások kitörtek, amikor felfedte egy 2006 szeptemberi kiszivárgott szalagon, hogy hazudott a nemzet szegény pénzügyeivel kapcsolatban győzelemének újraválasztása.
A tudósítók mondják azt, bár Gyurcsány csökkentette a költségvetési hiányt, megbukott hogy szélesebb gazdasági reformoknak nyújtott támogatást nyerjen el nyilvánosságnak.
A népszerűsége az utolsó három évben odaesett rekordmélypontokhoz, amiket adótúrák és költési vágások miatt megvalósítottak, mondják az elemzők- írja a BBC

Nincsenek megjegyzések: