2008. augusztus 15., péntek

TIMES HÍR


Repülőtéri csapások sújtanak 1.3m Bank Holiday utazókat
Akár 1.3 millió üdülő utazási terveit a jövő hétvégén megszakíthatná csapástett Gatwicknél és Stanstednél.
A titkos szavazások egy sorozata London második és harmadik legelfoglaltabb repülőtereivel helyet visz Angliai repülőtereknél a közelgő napok fölött elseje csapásokat bejelenteni.
A poggyászkezelőknek és bejelentkezés-személyzetnek Gatwicknél augusztus 25-én színre kell vinniük két 24 órás sztrájkot és megint augusztus 29-én, visszautasító egy 3-százalék-fizetség-ajánlat. Az utazók érvénytelenítéseket és hosszadalmas késedelmeket tudtak tapasztalni, ahogy operációkat sok légitársaságnál állítanak meg.
A Bank Holiday négy napja fölött a hétvége 516,100 utazó körül át fog utazni Gatwicken több mint 120,000-val, ami egyedül utazik augusztus 25-én.

Szűz atlanti-óceán, uralkodó, Thomson Fly, első Choice, North West, az Air Málta, az Air Transat, az Oman Air azok között, akikre néhány kisebb légitársasággal egyetemben hatottak, lesz.
Stanstednél 300 munkás, akit poggyászkezelőkként és easyJetért* való bejelentkezés-személyzetként és Ryanairként alkalmaznak, augusztus 25-én ugyanaz fölött a két 24 órás időszak fölött fog lecsapni-26 és augusztus 29-e és 30-a, kezdet de. 3 órakor mindkét nap. Egy szóvivő a GMB unióért, ami képviseli a munkásokat, azt mondta Times Online-nak, hogy 90 százalék a tett javára szavazott.
Körülbelül 320,000 utazó át fog utazni Stansteden a Bank Holiday hétvége fölött.
Az Unite unió azt mondta, hogy a 318 Gatwick munkás, akit alkalmazott Swissport, jóval az inflációs ráta alatt utasította vissza az értéktelen fizetségajánlatot úgymond.
Ez figyelmeztetett, hogy a vita valószínűleg a következő néhány napon másik repülőterekre terjedt át és fizetségről szóló hasonló heves viták miatt hét volt. Egy titkos szavazást hétfőn Manchester személyzetnek fognak tartani. Tageket egyesít Swissportnál valamint szavaztassanak meg Birminghamnél és Newcastle repülőtereknél röviden. Az unió azt mondta, hogy ez arra számított, hogy a munkások az ütés javára szavaznak.
Ha a csapások haladnak ennél a három repülőtérnél a Bank Holiday fölött, egy további 500,000 üdülő repülési érvénytelenítésekkel, késedelmekkel és megszakítással nézhetne szembe.
A legtöbb népszerű cél között Bank Holidaynek az utazók a jövő hétvégén Palma de Mallorca, Alicante, Malaga és Dublin lesznek.
Utazók, akik eltérnek Stanstedtől, néznek szembe megszakításokkal már, ahogy azok a munkások, akik poggyászt vetítenek, készülnek lecsapni miután visszautasítottak egy 1.5 százalékos fizetségajánlatot. A csapás bevon több mint 30 személyzetet, aki poggyászt vetít, miután bejelentkezés-íróasztalokat hagynak ott a repülőgép hajófenekébe vezető úton.
Utazóknak tudtak egy dupla ütést osztani délkeleten, ha egy csapás a London Undergroundon levő munkások által a jövő héten halad.
London Underground 1,000 tagje körül van legnagyobb unió, RMT, megtervezett két 72 órás csapást dél augusztus 20-a, szerda és dél augusztus 23-án, szombaton, azután déltől fogva szeptember 3-a, szerda délig szeptember 6-án, szombaton.
A feltűnő munkások a Jubilee-n, Northernen és Piccadilly sorozatokon tartanak fenn pályát és vonatokat, de a RMT egy szóvivője azt mondta Times Online-nak, hogy lesz az egész hálózaton keresztül egy meglehetősen jelentős ütközési hatás.
Ez azt jelenti, hogy az utazóknak, akik azt tervezik, hogy arra használják a csövet, hogy odaérjen London repülőtereihez, hosszabbításból kellene elindulniuk az útjukra, vagy alternatív utakat kellene megfontolniuk. - írja a Times

2008.08.15 18.25


Fedezd fel a természet szépségeit!

Nincsenek megjegyzések: