2009. január 30., péntek

Dühös szenátor - CNN

A dühös szenátor fizetségsapkát akar Wall Streeten idiótáknak


WASHINGTON (a CNN) -- egy nappal később Barack Obama elnök 2008-as bónuszokban szaggatott kézre Wall Street végrehajtó hatalmakat a szégyenletes döntésükért 18 milliárd dolláron kívül, kongresszusnak lehetett elég végül.
"You can't use taxpayer money to pay out 18 billion dollars in bonuses," an angry Sen. Claire McCaskill says.

Nem tudod arra használni az adófizetőpénzt, hogy bónuszokban fizessen ki 18 milliárd dollárt, mondja egy dühös Sen. Claire McCaskill.

Egy dühös amerikai szenátor pénteken törvényhozást mutatott be bármilyen vállalatnak az alkalmazottai utáni sapkakárpótlásra, ami szövetségi bailout*pénzt fogad el. Egy számlának, az időszakai alatt, amit bemutatott Sen. Claire McCaskill, D-Missourinak, alkalmazottnak megengednék, hogy az Egyesült Államok elnökénél többet csináljon.

Obama aktuális évi fizetése 400,000 dolláros.

Nekünk van Wall Streeten levő idiótáknak egy csokra, akik az amerikai adófizetőnek ellenében homokot rúgnak meg, mondta a Szenátus padlóján egy felbőszült McCaskill. Nem kapják azt. Ezek az emberek idióták. Nem tudod arra használni az adófizetőpénzt, hogy bónuszokban fizessen ki 18 milliárd dollárt.

McCaskill javasolt kompenzációs határa fizetéseket, bónuszokat és részvényopciókat fedne be.

Csütörtökön Obama azt mondta, hogy az a kilátás, amit a 700 milliárd dolláros Wall Street bailout* egy része be tudott fejezni miközben fizetett bónuszokért a küzdő pénzintézetek menedzsereinek, szégyenletes volt.

Az elnök azt mondta, hogy ez fizetségbónuszokba a felelőtlenség magassága volt végrehajtó hatalmaknak, amikor a vállalataik Washingtontól származó segítséget kértek.

Az amerikai emberek megértik, hogy megkértünk egy olyan nagy lyukat, amit kaptunk, hogy ásson magunkat, de ők ne kedveld az ötletet, hogy emberek ásnak egy nagyobb lyukat ráadásul, ahogy őket megkérik, hogy töltsék ki azt, tette hozzá Obama.

McCaskill javaslata jön három nappal Citigroup -- küzdő megdöntő óriás után melyik vett a kormány Troubled Asset Relief Program -- körülbelül 45 dolláros milliárdot terveket fordított meg, hogy kézbesítést fogadjanak el, egy új 42 millió dollár vállalati sugár. A vállalat megváltoztatta az elméjét a Treasury Department alatt bökdöső.

Former New York Mayor Rudy Giuliani pénteken vállalati bónuszokat védett meg miközben azt mondta, hogy szintén vágni őket metsző munkákat jelent a Big Apple-ben.

Ha valahogy kiveszed azt a bónuszt a gazdaságból, ez igazán munkanélküliséget fog létrehozni, mondta a CNN amerikai Morningján. Ez azt jelenti, hogy kevesebb, ami kevésbé éttermekben költ, áruházban költ, úgyhogy mindennek van egy ütközése.- írja az amerikai hírtelevízió

Nincsenek megjegyzések: