2009. február 20., péntek

Clinton Észak- Koreával párbeszédet ösztönöz

Hillary Clinton figyelmeztetett, hogy az Észak-Korea kapcsolatok az USA-val nem fognak javulni, amíg ez belebonyolódik a Dél-Koreával való párbeszédbe és befejezi a nukleáris ambícióit.

Az amerikai külügyminiszter a felső amerikai diplomataként az első tengerentúli utazása alatt beszélt a dél-koreai tőkében, Szöulban,.

Mrs Clinton szintén bejelentette, hogy Stephen Bosworth, egy korábbi nagykövet, az új különleges követe lesz Észak-Koreán.

A jelentések felvetik, hogy a North teszt-tűzre lehet egy nagy hatósugarú rakéta.

Mrs Clinton azt mondta, hogy Pyongyangnek keresztül következnie kellene az elkötelezettségén, hogy megszabaduljon a nukleáris programjától, miközben hozzáteszi, hogy fontos volt hatot kapni,-párt a beszélgetések a kérdésen pályán hátrálnak.

Mr Bosworth, ki voltunk mi nagykövet Dél-Korea 1997-től 2000-ig, az amerikai követként cselekedni fog az hat-a párt beszél, melyikek járnak Japannal, Kínával és Oroszországgal szintén.

A külügyminiszter pénteken Pekingben van, a beiktatási ázsiai körútja végső megállása, ami szintén beleszámított megállásokat Indonéziába és Japánba.

Különböző kapcsolat

Dél-Korea jóléte és demokráciája a határon keresztüli zsarnoksággal és szegénységgel szembeni kopár ellentétben álltak északra, mondta egy sajtókonferencia alatt Yu Myung-hwan. dél-koreai külügyminiszterrel Mrs Clinton

Észak-Korea nem fog kapni egy különböző kapcsolatot az Egyesült Államokkal amíg megsért és párbeszédet a Koreaival Köztársaság utasít vissza, mondta.

A Northnak tartózkodnia kellene attól, hogy megszegje ezt a határozatot és valamint bármennyiből és minden kihívó tettről az tudott ártani a hat pártbeszélgetésnek
Hillary Clinton
Amerikai külügyminiszter
Észak- Korea atomprogramja

A látogatása a régióba spekuláció közepette jön Kim észak-koreai vezető egészsége fölött-Jong-il, jelentések után neki tavaly volt egy ütése.

Mr Kimet nem ismerik hogy nevezze el az utódát, és a nyugati diplomaták félnek, hogy bármilyen vezetői válság emelésfeszültségeket mozdíthatna elő a félszigeten.

Utaló spekulációra Pyongyang készült tesztelni-tüzelj el egy nagy hatósugarú rakétát, mondta Mrs Clinton az USA megnézett bármilyen ilyen teszteket ahogy kihívó.

Nem teszünk megjegyzést hírszerződolgokkal kapcsolatban de ez tiszta az az United Nations Security Council Resolution 1718 alatt Észak-Koreától megkövetelik, hogy függesszen fel minden tevékenységet, ami kapcsolatos a ballisztikus programjával.

An undated North Korean missile test (image released 5 January)
A látogatás jön spekuláció közepette, amit Észak-Koreának tesztelnie kell,-eltüzel egy másik rakétát
A Northnak tartózkodnia kellene attól, hogy megszegje ezt a határozatot és valamint bármennyiből és minden kihívó tettről az árthatna a hat pártbeszélgetésnek és feszültségeket a régióban súlyosbíthatna.

Kim Ghattas Szöulban BBC külügyminisztérium-tudósító azt mondja, hogy Mrs Clinton szavai egy Pyongyangnek, gyártási tiszta résznek szóló, komoly figyelmeztetések voltak az amíg az új adminisztráció készen állhat arra, hogy új stratégiákat tárhasson fel ott lenni No lágyító hang.

Szintén dicsérte Dél-Koreát azért, hogy mit írt le a nyugodt elhatározásaként a provokációknak ellenében a Northból, teszi hozzá a tudósítónk.

Az órák Mrs Clinton előtt megérkeztek Szöulban, Észak-Korea kibocsátotta a legújabbakat a déli szomszédjának szóló figyelmeztetések egy sorozatában miközben kijelentette, hogy a csapatai teljesen készen álltak a háborúra.

A North kard-az elmúlt néhány hét folyamán csörögni látják kísérletként, hogy megragadják az Obama adminisztráció figyelmét és javítsák az alkupozícióját, amikor a beszélgetések végül folytatódnak, mondja a tudósítónk.

Mrs Clinton megérkezett Szöulban Indonéziából - a világ legnépesebb muszlim országa - hol azt mondta, hogy az USA keresett egy új fajta párbeszédet a muszlim világgal. - írja a bbc.co.uk

Nincsenek megjegyzések: