2009. február 26., csütörtök

Latimes.com hír

A mexikói város, aminek elege volt erőszakból, hadsereghez fordul

Mexikó és a kábítószer

A Villanueva lakosok eltorlaszolnak egy országutat hogy álljanak ki fokozódó drogerőszak mellett, és a városuk körül.
Zacatecas államában Villanueva lakosai követelték azt a hadsereg helyettesít. A katonák jöttek, de háborús erőszakot gyógyszereznek, amit rosszabbul kaptak.
Miközben jelentést tettek Villanuevából, Villanueva Mexico -- The emberei mondták azt, hogy nekik elég volt. Emberek cowboy kalapokban, nők kézzel-firkált jelek, a bicikliken levő gyerekek, - - ők, külső várost gyűjtöttek és eltorlaszolták a fő államközi országutat.

Ha nem tudod tenni azt, fejezd be! mondták a karhatalmukat. Követelték azt a hadsereg helyettesít.

  • Mexikó térkép

    A mexikói bandák északot mozgatják

  • Mexikói térkép
A hadsereg az elmúlt hónapban Zacatecas államban gurult be ebbe a városba és megparancsolta a rendőrségnek, hogy adja fel a fegyvereiket és adjon pihenőt nekik. Ők.

Dolgok, amiket csak rosszabbul kaptak. Néhány nappal később Police Chief Romulo Madridot lelőtték és 10:30-kor megölték a házán kívül egy fényes reggelen, mondta hogy lelkes legyen, hogy a hadsereggel együttműködik, egy korábbi katona. A polgármester sofőrje, egy elsőfokú unokatestvér, letartóztatták a lövöldözésben.

Öt nappal később a fegyveresek, akik egy drogbandának dolgoznak, lesből támadtak egy hadseregbeli őrjáratot. Egy katonát és négy támadót megöltek. A támadók között elfogott volt egy rendőr. A források bezárulnak a katonai pontra bizonyítékra, hogy a karhatalomnak az elemei, amit a hadsereg hosszában helyeztek, járőröznek.

MULTIMÉDIÁS GALÉRIA
Írj a fórumba !
Mexikóiaknak hogy kér fel a fegyveres erőket, kinek az emberi jogai vesznek fel legjobb esetben kétes volt, bizonyítékát szolgáltatja a szilárd elítélésnek az az állam és a polgári hatóságai, köztük a rendőrség, már nem védik meg őket a narkotikumok bandaháborújától üzérek.

A lövöldözések, emberrablások, kierőszakolás és fenyegetések összetörték Zacatecasnek, egy központi hegyes államnak, azt a viszonylagos békéjét, ami emigránsokként küldi az emberei egy nagyobb arányát az Egyesült Államokba, mint majdnem valami másik.

A nyugtalanság bevándorlási mintákat szakított meg, hozta a helyi gazdálkodást a térdeinek, megsemmisített kicsi-városi élet és most fenyegeti a közelgő ültető évszakot egy területben az mezőgazdaságon bízik meg nagyon.

Ők tehetetlenek, mondta Lorenzo Marquez, egy kereskedő, a hatóságok. Attól a piaci standról, ahol sajtot, kolbászt és jalapeno*borsokat ad el, fényes nappal fegyverrel vigyázott az orgyilkosok túl sok incidensére innen, ami embereket húz. És mi az emberek még tehetetlenebbek.



A bűnöző csoportosul

Carlos Pinto, az erőteljes belügyminiszter Zacatecasnek, elismerte, hogy az a bűnöző mindennap csoportosul erőszakosabb, kihívja az államot.

Az intézményeink nem arányosak a szükségekbe, mondta. Ez a probléma megragadt minket a rendőrségünk nélkül, aki kész vagy megfelelően felszerelt.

Rodolfo Garcia Zamora, egy kutató az Autonomous Universitynél of Zacatecas, azt mondja, hogy a bevándorlás növekedhet az államból, és az állampolgárok, akiket itt hagytak, önbíráskodást tudtak gyakorolni.

A fenyegetés van társadalmi és politikai bomlás Zacatecasben, és a nemzetben, amiben a hatóságok alárendeltek maradnak és az erőszak a norma, mondta. A helyzet megelőzte a kormányt és az intézményeit.

Zacatecas régóta egy folyosó volt mert Sinaloából a több kereskedő csapattal északra utakat központi Mexikóból csempészett, a legtöbb tevékenység irányításában. Akkor több évvel ezelőtt az erőszak az úgynevezett Golf egyezmény tagjeiként és a bérelt fegyvereikként felemelkedett, a Zetas, kezdődött beköltözni hogy hívja ki a Sinaloájukat, versenyez.

A bűnös opportunisták beköltöznek szintén miközben kihasználják a közrend félelmét és összeomlását.



Az utolsó szalmaszál

Villanuevának, az utolsó szalmaszálnak, a népe volt Roberto Garcia Cardenasnek, egy visszavonult professzornak, az elrabló utolsó hónapja az övé 60 gúnynevet adott El Pollerónak, a Chicken Man, a részfoglalkozásáért az eladás visszariad a piacban. Garcia szintén pénzkölcsönadó volt, egy olyan üzlet volt, ami sok tulajdont nyert el neki, és sok ellenség volt.

Garcia családja képes volt, hogy felemelje a 600,000 pezót (körülbelül 40,000 dollár) követelték az emberrablói. De amikor a gyerekei megérkeztek hogy fizessék a váltságdíjat, az emberrablók megragadták őket: egy olyan 24 éves lány, aki csak néhány héttel előbb szült, és egy fél-vak 17 éves fiú. Kiküldték Garciát hogy ekkor gyűjtsenek egy új váltságdíjat, több 3 milliónál pezók (körülbelül 200,000 dollár). Fenyegettek engem és vertek engem, mondta Garcia az emberrablói.

Garcia reménytelenül keresztülhajtott annak az utcáin, hogy Villanueva az autója tetőjén levő szócsövekkel felajánlja, hogy megbocsát annak a magas érdeklődésnek, amit vádolt, ha a kölcsönkérők fizetnék azt az igazgatót, akinek tartoztak. Megpróbált házalni a tulajdonai közül néhány.- írja a Los Angeles Times

Nincsenek megjegyzések: