2009. február 10., kedd

Olaszországi eutanázia - BBC

Olaszország az eutanázia ügyében keres tisztaságot

A szenetárok megdöbbentek az eutanázián.
A szenátorok meg voltak döbbenve, amikor a halálról szóló hírek érkeztek

Olaszország politikusai azt mondták, hogy jobbra újonnan alkotni fognak--meghal törvények, ahogy az ország elnyeli egy olyan nőnek a halálát, akinek az ügye ügycelebre lett.

Eluana Englaro, 38, meghalt hétfő éjszaka csak néhány nap doktorok után távolította el a tápláló csöveit. 1992 óta egy kómában volt.

A halálát bejelentették, ahogy a Szenátus vitatni készült egy vészhelyzeti számlát, amit terveztek hogy tartsa őt, élő.

Az érzelemkeltő ügy tiltakozásokat ihletett meg oldalakról, és sokból is önvizsgálat.

Olaszország vezető újságai kedden több oldalt a kérdésnek szenteltek.

Sok nagyon kritikus volt politikusokkal szemben mondták próbált készíts politikai tőkét az ügyből, mondja Rómában a BBC Duncan Kennedyje.

A központ-bal oldal Repubblica újság mondott Ms Englaro egy szimbólummá gyengült le egy hatalomért folyó harcban.

Keserű megosztottság

A zászlók félárbocnál repültek a Szenátus fölött, ahol a szenátorok az egy perces csöndet képviselték Ms Englaro halálának a tárgyalásán.

De No Hamarosabban volt a perc több mint, mint a vad repedés a politikusok között újra megjelent konzervatív szenátorokkal, akik gyilkosokat kiáltanak az ellenfeleiknél.

Az olaszok ellenzik az eutanáziát.
A katolikusok egy jog legvadabb ellenfelei között, hogy meghaljanak, voltak

Silvio Berlusconi miniszterelnök hasonló véleményeket fejezett ki.

Eluana nem halt meg egy természetes halál, őt megölték, mondta miközben eltorlaszolás miatt okolta Giorgio Napolitano elnököt, amit a szükségrendelete, ami annak volna, kényszerítette a doktorokat, hogy újrakezdjenek megetetni vele.

Napolitano csinált egy durva hibát, Mr Berlusconit mondásként idézték.

Az elnök azt mondta, hogy a miniszterelnök alkotmányellenesen cselekedett azáltal, hogy megpróbálta felülbírálni a bíróságokat, amik úgy ítélték, hogy Ms Englarónak meg kellene engedni, hogy az apja kívánságaival összhangban meghaljon.

Az igazságos törvény szűkölködött

Az olasz médiák rekordokat idéztek a klinikáról Udine északi városában miközben azt mondták, hogy Ms Englaro meghalt szívmegállásban, bár boncolást nem hajtottak végre.

Néhány eutanázia-ellenes aktivista megkérdezte, hogy miért halt meg annyira gyorsan, amikor néhány szakértő azt mondta, hogy lehet, hogy ez elvisz két hetet neki, hogy haljon meg.

Az olaszok ellenzik az eutanáziát.
Jog--meghal az aktivisták elítélték az államot mert beavatkoztak

Valami nagyon furcsa történt, mondta Gianluigi Gigli, a For Eluana csoport feje.

A különbségeik ellenére a szenátorok, akiket egyeztettek hogy egy vázlattörvényről szóló művet siettessenek hogy tisztuljanak, véget érnek--az élet ered.

Ott van egy sürgősen megegyezni a végben--élet törvényhozás, Maurizio Sacconi egészségügyi miniszter mondott.

A római katolikus-egyház, amit feldühítettek a lépések, hogy visszavonják Ms Englaro élettámogatását, és kérleltek isten megbocsátásáért azokért, akik vezették őt a halálába, egyetértett.

Egy igazságos törvény a társadalmunknak és a civilizációnknak javára szükséges, mondta Angelo Bagnasco bíboros, az erőteljes olasz püspökök konferenciájának a feje.

A szavazások megmutatták, hogy az olaszok megosztottak az eutanázia kérdésén.

De valamennyi megkönnyebbülést fejezett ki.

Én boldog vagyok a szenvedésének vége van miután elért egy pontot, hol ott volt csak nincs semmi késznek lenni, Róma bennlakó Laura Lichieri mondta a Reuters hírügynökséget.

Megérdemelt egy békés halált.

És egy a központ a drámában szerepel, Ms Englarónak ott van Beppino apa, aki egy évtizeden keresztül kampányolt, legyen a tápláló csöve, amit szétkapcsoltak, egyszerűen mondtak: én csak akar lenni egyedül.

Nincsenek megjegyzések: