2009. március 16., hétfő

Fritzl a bíróságon

Fritzl tanúvallomása

Josef Fritzl megérkezik bíróságba a peréért
Josef Fritzlt felvett tanúvallomás fölött kérdezik a lányáról a perénél Ausztriában bűnökért a gyerekek ellen bent maradt egy pincében.
A bíróság elkezdte az anyag többi részével megnézni a videó 11 óráját a per nyitó napján a hét folyamán részekben mutatni.
Ausztria zárt ajtók mögött tartja a legszívszaggatóbb perei közül az egyiket.
Mr Fritzl, 73, bűnösnek vallja magát vérfertőzésben és nemi erőszakra részben bűnös de nem bűnös gyilkosságra vagy leigázásra.
Miközben az eljárások első napjának a végén szólt médiához St Poelten városában, a bírósági szóvivő azt mondta, hogy a per kedden 09.00-tól fog folytatódni.

fritzl az osztrák bíróságon Egy emberi lény nem egy szörny
Rudolf Mayer védelmi ügyvéd leíró az ügyfele


Mr Fritzlt 1984-ben állítják hogy ablaktalan hangszigetelt kamarákkal csábítsa a lányát egy pincébe a házuk alatt, börtönözze be őt ott és sok év folyamán ismételten erőszakolja meg őt.
A lányt és a hét gyereke közül hármat, akit nemzett Fritzl, tartották fogoly a pincében amíg az ügy tavaly áprilisban kiderült, amikor a gyerekek közül az egyik komolyan beteggé vált és kórházba vitték.
Őt azzal vádolják, hogy meggyilkolja az újszülött ikerfiúk közül az egyiket, akinek a lánya 1996-ban születést adott, képtelen, hogy egészségügyi ellátást szervezzen meg a gyengélkedő gyermeknek.
Néhány jogi szakértő azt mondta, hogy nehéz lehet bizonyítani a gyilkossági vádat de a leigázás vádja visz egy 20-as maximális büntetést évek, a BBC Steve Rosenbergje jelentést tesz St Poeltenből.
A másik egy része a vádak ellene visznek egy 15-ös mondatot évek.
Amíg a fegyencek választhatóvá válnak feltételes szabadlábra helyezésért, aminek szolgált fele van, a mondatuk osztrák jog szerint ott azok a másik cikkelyek, amik megakadályozhatnák, hogy egy választható fegyenc ingyen sétáljon, azok, hogy azt fontolják-e meg ő tudna-vétkezik, a megfelelő feljegyzéseink.
Normális viselkedés
Franz Cutka bírósági szóvivő adta az első nap eljárásainak egy körvonalát.
Miután a nyilvánosságot ma reggel kizárták, volt a vádlott egy kikérdezése, és a videót, ami a lány interjújával felvesz, játszották neki és őt arról kérdezték, mondta.

FRITZL VÁDAK ÉS KÉRELMEK
Josef Fritzl, his face partially hidden by a folder, attends his trial, 16 March
Gyilkosság - nem bűnös kérelem
Leigázás - nem bűnös kérelem
Szabadságvesztés - bűnös kérelem
Nemi erőszak - részben bűnös kérelem*
Vérfertőzés - bűnös kérelem
Kényszerítés - bűnös kérelem

*Megértette átlaghoz, hogy verseng a vádak megfogalmazása
A per, folytatódj kedden a videófelvétel egy folytatásával és a vádlott egy kikérdezésével, mondta.
A felvételeket csinálták egy bírónak, a vádnak és Mr Fritzl ügyvédének, Rudolf Mayernek, a jelenlétükben, akiknek megengedték, hogy kérdezzék őt.
A per érzékenysége miatt az eljárások részleteit nem tudták kibocsátani, ő hangsúlyozott.
Lt Col Erich Huber-Guensthofer börtönszóvivő, aki a becsomagolt sajtótájékoztatónál volt szintén, adta az alperes viselkedésének néhány részletét a bírósági tárgyalótermen kívül.
Kérdezett arról a kék dossziéról, amit Mr Fritzl arra használt, hogy elrejtse az arcát fényképezőgépek elől, megerősítette, hogy ez az alperes volt saját és nem adták neki.
Minden alperesnek a joga volt ahhoz, hogy bíróságba vigyen feljegyzéseket, tette hozzá.
A börtönhivatalnokot szintén Mr Fritzlnek az őrizetben tanusított viselkedéséről kérdezték.
Börtönben eléggé rendszerint viselkedett, mondta.
Ő nem különleges személy, ha ő volt ebben a szobában itt senki nem fizetne figyelmet neki. Követi a szabályokat és ő udvarias.
Nincs a sajnálat jele
A nyitó nyilatkozatában Christiane Burkheiser ügyész azt mondta, hogy Mr Fritzl egy játékként használta a lányát és mutatta a sajnálat jelét vagy az igazságtalanság bármilyen öntudatát.
Ő, megerőszakolta őt, állította őt a gyerekeik előtt a pincében.
Kétszer mentem ott lent és van egy morbid légkör, tette hozzá.
Mr Mayer vitatta az ügyfelét egy emberi lény nem volt szörny és esküdteknek fellebbezett hogy tárgyilagos legyen.
A pert megjósolják hogy épp egy hetet tartson egy ítélettel, amire pénteken számítottak.-BBC

Nincsenek megjegyzések: